OVER SV RKC

SV RKC, sinds 1993.

Het begon allemaal met een oproep van de toenmalige manager Paul van der Kraan in een programmaboekje. Het was kort na de historische 0-3 overwinning in Eindhoven tegen het grote PSV. Een unieke prestatie die in het uitvak slechts door een handje vol RKC’ers werd gevolgd. Daar moest verandering in komen.

De oproep had succes en na een paar bijeenkomsten werd er een voorlopig bestuur gevormd. RKC was de enige club in de eredivisie die geen supportersvereniging had, maar daar zou snel verandering in komen. Op 14 mei 1993 was de oprichtingsvergadering waarin het eerste bestuur werd gekozen.

Ludo v/d Heijden, Marcel Proveniers, Jurgen van Laarhoven, Ruben Soeters, Martijn van Beek en Adrie Buijs vormden het 1ste bestuur. Het was een mooie tijd. RKC speelde nog in de fietsenstalling en de supportersvereniging duikelde een oude caravan op en schilderde hem in de clubkleuren. Er werd met veel succes busreizen georganiseerd naar uitwedstrijden en ook waren er talrijke andere leuke dingen te doen.

Een aantal succesvolle nacompetities gaf de supportersvereniging een enorme boost. De lange rij bussen die naar Emmen ging zal bij menig supporter nog wel in het geheugen gegrift zijn. Met de komst van het nieuwe stadion werd de caravan ingeruild voor een piep klein kantoortje in het hoofdgebouw. Het ging goed met de club en ook de supportersvereniging profiteerde daar van mee.

Al snel werd het kantoortje te klein en verhuisden we naar een directiewagen. Om later naar een echt kantoor met fanshop te mogen verkassen. Het was een schitterende tijd. Er waren schitterende overwinningen in de Kuip en de Arena. We mochten zelfs op reis naar Engeland. Met de bus van Dortmans bezochten we de intertoto wedstrijd van RKC tegen Bradford City. Echt een geweldige belevenis. Zo waren er natuurlijk nog veel meer hoogtepunten zoals onder andere het kampioenschap in Sittard en de reis naar Londen.

Toen RKC de fanshop overnam verrees er een blokhut bij het stadion, waar de supportersvereniging haar thuisbasis had. De play-offs die eindigde met de memorabele wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was een van de absolute hoogtepunten. De geweldige terugrit vanuit Deventer en ontvangst van de spelers bij het stadion zullen we nooit vergeten. Eredivisievoetbal was weer terug in Waalwijk.

Ook hebben we al jaren een sfeerteam. De Waalwijk Fanatics zorgen er voor dat er mooie doeken in het stadion hangen en er bij vele wedstrijden sfeeracties gehouden worden. Een onmisbaar gedeelte van de supportersvereniging.

MAAK KENNIS MET HET BESTUUR

 

Voorzitter
Pieter van Baaijen
Pieter@svrkc.nl

Penningmeester
Robin Verschure
Robin@svrkc.nl

Secretaris
Pim Pullens
Pim@svrkc.nl

 

Algemeen bestuurslid
Adrie Buijs
Adrie@svrkc.nl

Algemeen bestuurslid
Michel van Dongen
Michel@svrkc.nl

Algemeen bestuurslid
Joke Bleijenberg
Joke@svrkc.nl